Publicitat
Confidencial · 18 de Setembre de 2019. 00:20h.

L'esperança és el 'tsunami'?

Desconcert a l'independentisme

L'esperança és el 'tsunami'?

Imatge d'estelades durant una manifestació

El desconcert i la incertesa continuen dominant l'independentisme català després del recent fracàs de la commemoració de l'última Diada, mentre les bases esperen alternatives concretes i viables que permetin reconstruir la unitat independentista, que ara per ara no arriben. Alguns ironitzen plantejant que el tsunami democràtic arreglarà la situació actual.

Els col·lectius independentistes consideren decebedor que els dirigents no siguin capaços ni tan sols de consensuar una posició unitària, com a resposta a la sentència del judici per l'intent de materialitzar la independència de Catalunya durant la tardor del 2017. A més, segons fonts de l'independentisme, la situació és especialment lamentable si es té en compte que, fins ara, cada sector ha fet una proposta diferent, sense que hagi estat possible cap acord. La confusió és total.

En aquest escenari, molts es pregunten sobre l'origen real i les característiques del tsunami democràtic, que alguns consideren un muntatge destinat a frenar eventuals excessos dels comitès de defensa de la república, els CDR. Diversos sectors independentistes intentarien d'aquesta manera evitar eventuals situacions de violència que, a més de qüestionar el caràcter pacifista que l'independentisme pretén donar al seu moviment, poguessin provocar l'actuació dels fiscals i els jutges.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Cupero, Cup, 18/09/2019 - 00:31

Los del tsunami se duchan, y apenas luchan.
Esto es trampa.

Para los cdr:
Menos lucha, y más ducha,
La solución, agua y jabón.