Publicitat

Iceta i Colau, obligats a entendre’s

L'estranya parella

Muntatge gràfic sobre Ada Colau i Miquel Iceta

El pacte per a un eventual i futur Govern espanyol de coalició entre el PSOE i Unides Podem té implicacions i conseqüències importants a Catalunya. Una d'elles és que la líder dels comuns, Ada Colau, referent a Catalunya del bloc estatal que lidera Pablo Iglesias, i el primer secretari de PSC, Miquel Iceta, estan ara obligats a entendre’s.

I no es tracta d'una convivència política fàcil, segons admeten fonts dels socialistes catalans, perquè el text de l'acord signat, especialment el seu punt número nou, limita considerablement els habituals flirtejos de l'alcaldessa de Barcelona amb els sectors més radicals de l'independentisme català. De fet, la seva mà dreta i representant a Unides Podem i diputat al Congrés, Jaume Asens, és un home de Puigdemont.

Aquestes posicions estan, lògicament, molt lluny de les que manté la direcció de el PSC, i especialment Iceta, que ha de solucionar ara un difícil sudoku: ha de mantenir els equilibris, d'una banda, amb Pedro Sánchez i amb els barons territorials del PSOE, i de l'altra, amb els sectors catalanistes -encara quedant- del PSC i els col·lectius més espanyolistes del partit. No serà fàcil.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 19/11/2019 - 13:28

Se acabarán entendiendo porque los 2 aspiran al tripartito en la Degene junto a los Regolpistas del Rufián Ciniqueras.