Publicitat
Confidencial · 13 de Novembre de 2017. 00:25h.

L'independentisme, trencat

La 'traïció' de Forcadell agreuja la crisi

L'independentisme, trencat

Imatge de Carme Forcadell al Parlament

El fracàs del procés, reflectit en la manca de resposta a l'ofensiva de l'Estat iniciada amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, va crear una divisió dins de l'independentisme, atès que amplis sectors van considerar que gran part dels dirigents del moviment no havien explicat la realitat de la situació.

Després, la fugida de part dels exconsellers del Govern i del mateix expresident Puigdemont a Brussel·les, mentre altres entraven a la presó, va evidenciar que les diferències eren molt profundes, un fet que es va ratificar amb la impossibilitat de presentar una candidatura independentista unitària de coalició a les eleccions del 21 de desembre, com demana Puigdemont.

L'últim cop ha estat que una icona del moviment, com a Carme Forcadell, i altres membres de la Mesa del Parlament, hagin reconegut la Constitució espanyola, s'hagin compromès a actuar dins de la legalitat i hagin admès que la declaració d'independència (DUI) va ser només una qüestió simbòlica. Aquesta actitud ha agreujat les discrepàncies dins de l'independentisme.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#3 Telamarinera, Vilanova, 13/11/2017 - 21:52

Con la pensión y oropel q le queda ...Firma lo q haga falta