Publicitat
Confidencial · 13 de Juny de 2019. 00:20h.

L’indult té un preu

Hauran de portar-se bé

L’indult té un preu

Imatge dels acusats al judici sobre el procés sobiranista

Quan encara no hi ha sentència del judici -que ha acabat aquest dimecres- contra els independentistes processats per l'intent de fer efectiva la independència de Catalunya durant la tardor del 2017, l'independentisme i els seus propagandistes dels mitjans de comunicació afins estan ja començant la campanya per exigir l'indult dels condemnats (si realment hi ha condemnes).

Fonts judicials comenten que aquests assessors dels independentistes haurien d’incloure també en aquesta campanya a favor de l'indult el consell als dirigents processats, i als que estan totalment lliures o fugats de la justícia a l'estranger, que moderin els impulsos de les seves habitualment èpiques, heroiques i gairebé bèl·liques declaracions. Sobretot les que es refereixen al seu intent de deslegitimar la qualitat democràtica de les institucions de l'Estat, especialment l'administració de justícia. En aquest sentit, és molt dubtós que les intervencions dels acusats aquest dimecres, exercint el seu dret a dir la seva última paraula, els hagi beneficiat per a l'eventual consecuión d'un indult.

És a dir, si l'independentisme vol indults, haurà d'actuar d'una manera molt diferent de l'actual, perquè serà molt difícil que el Govern de l'Estat es plantegi concedir l'indult a uns condemnats que es dediquen, igual que els seus protectors, a comparar el nivell democràtic d'aquest Estat amb el de Turquia, i a desqualificar els seus tribunals de justícia, dient que estan polititzats, que obeeixen el poder executiu i que redacten les sentències abans de fer els judicis.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#2 M, Sabadell, 13/06/2019 - 12:48

Son bastante ridículos, o sea, si hay condena sería por un tema de persecución política, y en cambio si hubiera indulto no sería por un acto político, sino de democracia plena.

#1 Jordi, Vancouver, 13/06/2019 - 12:34

Si Pedro Sànchez indulta els polítics jutjats, no només no acaba la legislatura sinó que posa fi a la seva carrera política al màxim nivell. Jo d'ell ho tindria en compte.

#1.1 Uno que os lee, Al sur de Waterloo, 13/06/2019 - 15:33

Sánchez lo sabe perfectamente, y lo dice uno que no traga a él ni a los traidores de clase de su partido. Los indepres lo tienen crudo y lo saben; personalmente no veo nada claro que vaya a haber indultos (al menos en un futuro cercano): se pegarán unos años de trena, con tercer grado cuando les toque, como a cualquier delincuente.