Publicitat
Confidencial · 10 d'Octubre de 2019. 00:00h.

L'integrisme arriba a la salut

Volen exigir català als metges

L'integrisme arriba a la salut

Imatge d'una informació periodística sobre les llistes d'espera a Catalunya

La Plataforma per la Llengua és coneguda, entre d’altres coses, per vigilar l'idioma que utilitzen els escolars catalans al pati de les escoles. Ara, aquesta mateixa organització ha apuntat cap a la sanitat pública de Catalunya, encara que no amb l'objectiu d'intentar solucionar els enormes dèficits d'aquest servei social, que encara no ha revertit les retallades que va aplicar el Govern d'Artur Mas. L'objectiu és que s'exigeixi l’idioma català als metges.

Els dirigents d'aquesta organització no han explicat les relacions que, segons sembla, han descobert entre una adequada atenció sanitària i la llengua que utilitzen els metges. En qualsevol cas, aquesta incidència de la llengua sobre la salut dels catalans ha de ser molt important, perquè fins i tot ha provocat que membres de la plataforma hagin realitzat un acte d'assetjament a una metge d'un centre d'assistència primària de Barcelona que atén els pacients en castellà.

Aquesta plataforma, però, no s'ocupa d'altres qüestions que molts sectors socials consideren bàsiques per a una adequada atenció sanitària a Catalunya, com les llistes d'espera. Així, des d'abril del 2018 el nombre de persones en espera per a una prova diagnòstica ha crescut un 23,5% (27.736 més que a l'abril del 2018). Durant la presidència de Torra, fins al passat mes de març, la llista d'espera per operar ha augmentat un 10% (17.392 pacients més), i les persones que esperen una visita a l'especialista eren 454.098. Se suposa que la plataforma creu que aquest problema se solucionarà si s'exigeix als metges que parlin català.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Ribes, Hospitalet, Tabàrnia, 10/10/2019 - 15:38

Morir-te en català té les seves avantatges. Per exemple, et poses TV3 dia i nit i funciona com un sedant fantàstic. Els extremenys o els asturians no en tenen, de TV3, i això fa que quan es morin pateixin més. Què millor que morir-se veient la Pilar Rahola bramant a la tele?

#6 OFNI, EL CARXE, 10/10/2019 - 15:24

" L´altre dia el metche em va demanar que tosís i es va enfadar molt quan vaich tosir en català.Pedro Sánchez fa tot açò de desenterrar el Franco perquè sap perfectament que encara és viu i governa Ecspanya.Marxem d´ací d´una vegà!"
Vicenç Pardal,Villagüevo,10-10-2019.

#5 El Sifoner, Castelló, 10/10/2019 - 11:33

Del famoso derecho a decidir. "Yo hablo varios idiomas, pero YO DECIDO HABLAR el QUE YO QUIERA (p ejem)"
La medicina y los médicos deben de estar por encima de las lenguas. ¿Acaso un medico que hable catalán no puede curar a un sudafricano? La lengua es para comunicarnos, ni te hace superior ni mejor persona. Parlamento "DESOBEDIENCIA"

#4 Kropotkin, Vic, 10/10/2019 - 10:48

La solución es que los pacientes no atendidos en catalán, dejen de comer y beber hasta la muerte... El patriotismo hay que demostrarlocon hechos... Jua, jua, jua,...

#3 Nicolau, Barcelona, 10/10/2019 - 08:24

Catalunya, a la cua de l'Estat en despesa en sanitat, educació i serveis socials (https://www.elmon.cat/politica/un-estudi-situa-catalunya-a-la-cua-de-l-estat-en-despesa-en-sanitat-educacio-i-serveis-social) pero lo importante es lo importante. Las colas de la sanidad, los barracones escolares, etc. pueden esperar moooolt temps