Publicitat
Confidencial · 11 de Febrer de 2020. 00:00h.

L'interlocutor real del PSOE

Negocien amb l'equip de Junqueras

L'interlocutor real del PSOE

Oriol Junqueras amb Pere Aragonès i Josep Maria Jové en una imatge d'arxiu

Al marge dels protocols simbòlics que estan permetent un cert protagonisme inicial al president Torra a les negociacions amb l'administració espanyola, el control real d'aquestes negociacions, per part catalana, està totalment a les mans d'Oriol Junqueras, recolzat a l'exterior de la presó de Lledoneres per Pere Aragonès, el vicepresident del Govern de la Generalitat i titular del Departament d'Economia.

Fonts d'Esquerra asseguren que Aragonès té un marge molt estret de negociació, ja que Junqueras està fixant molt estrictament els paràmetres del diàleg amb el Govern de Madrid. Sí que hi ha, segons les mateixes fonts, un dirigent l'opinió del qual Junqueras està tenint molt en compte; és Joan Tardà, que roman a una posició discreta i prudent.

Òbviament, la part espanyola de la negociació sap perfectament el repartiment de papers de la part catalana, i no prendrà cap decisió definitiva que no tingui l'aprovació d'Esquerra. En qualsevol cas, les ofertes que Sánchez ha fet a Torra no són una ficció, encara que el seu destinatari real és Junqueras, que segueix atentament el desenvolupament dels contactes des de la presó de Lledoners.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat