Publicitat

Dissolt el seu 'xiringuito' independentista

Llach, sense joguina

El cantautor Lluís Llach amb el president Torra, en una imatge d'arxiu

Els independentistes van desmuntant de manera molt discreta tota la parafernàlia d'organitzacions destinades a crear una mena d'administració paral·lela a la Generalitat de Catalunya. Gran part d'aquesta maquinària burocràtica catalana estava destinada a que fos utilitzada per Puigdemont i el grup de Waterloo, per controlar des de la ciutat belga l'actuació del Govern i de la Generalitat i incidir sobre l'activitat política a Catalunya.

Alguns santons de l'independentisme van assumir la direcció d'aquests organismes, com a Lluís Llach, que presidia un fantasmagòric consell assessor del fòrum cívic i social per al debte constituent. Ara, aquest consell es desmunta, i la versió oficial és que s'ha produït un canvi d'estratègia. D'aquesta manera, Llach es queda sense la seva joguina política.

La realitat és que el progressiu enfonsament del projecte independentista està provocant que la maquinària que es pretenia crear s'estigui desmuntant. La majoria de la militància independentista ja passa d'aquest tipus de muntatges, i a més, les dificultats financeres per mantenir aquests aparells són cada vegada més grans. És un nou signe que la dinàmica del projecte independentista cap a la seva fase final és irreversible.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat