Publicitat
Confidencial · 17 d'Abril de 2018. 00:00h.

Llarena dividirà el sumari

Peça separada per als fugats

Llarena dividirà el sumari

Detall de la façana de la seu del Tribunal Suprem

El magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena, que instrueix el principal sumari sobre la fracassada declaració d'independència de Catalunya, no tenia previstes les grans dificultats que s'estan plantejant a l'estranger per posar a disposició de la justícia espanyola els dirigents independentistes fugats a l'exterior.

Fonts judicials diuen que Llarena vol evitar que es trenqui la unitat del procediment, el que passaria si els processats que es troben a l'Estat espanyol fossin acusats d'uns delictes que no podrien atribuir-se als fugats per les condicions que els respectius estats europeus establissin per a la seva extradició. És a dir, podria haver alguns acusats de rebel·lió i altres no.

El mètode consistiria a plantejar l'afer de Puigdemont davant del Tribunal de Justícia de la UE, amb seu a Luxemburg, el que perllongaria la tramitació d'aquest cas. També sembla que tardarà diversos mesos la resolució sobre Clara Ponsatí, que es troba a Escòcia, i el mateix podria passar amb altres dels fugats. Per tant, s'obriria una peça separada amb aquests casos paralitzats a l'estranger, mentre que continuaria la tramitació del sumari sobre la resta de processats, els que estan a Espanya.

Publicitat

0 Comentaris

Publicitat