Publicitat
Confidencial · 24 d'Octubre de 2019. 00:12h.

L'ombra d'un tripartit

JxC intueix un pacte ERC-Colau-PSC

L'ombra d'un tripartit

Muntatge gràfic sobre Oriol Junqueras, Miquel Iceta i Ada Colau

Una de les qüestions que està ampliant l'ampla esquerda que separa actualment els dos socis del Govern de la Generalitat, Junts per Catalunya (JxC) i Esquerra, és la sospita dels exconvergents en el sentit que el partit que dirigeix Oriol Junqueras està ja peparando les condicions per engegar un futur tripartit, segons fonts de JxC.

De fet, els dirigents de JXC, encapçalats per Puigdemont i Torra, estan convençuts que membres de la direcció d'Esquerra estan ja fins i tot mantenint alguns contactes amb repressentantes dels comuns, que dirigeix l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. L'objectiu d'aquests contactes seria explorar la possibilitats d'un eventual Govern tripartit.

La tercera força seria el PSC, ja que l'equip que dirigeix Esquerra està convençut que Miquel Iceta i els dirigents més influents dels socialistes catalans no rebutjarien algun tipus de col·laboració amb un pacte entre ERC i els comuns. D'aquesta manera, segons creuen el grup de Waterloo i la direcció de JxC, s'estaria planificant aquest futur tripartit. Per això no volen eleccions a Catalunya.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 24/10/2019 - 13:49

Es más que claro que el mamporrero Igeta hará tripartito con los Empedernidos Regolpistas de Cataluña y con los Comunes-tas de Falsa Colau. Forma parte de algo más amplio, ya que a cambio del apoyo de Igeta aquí, los Regolpistas tendrán que llevar el palanquín de Sanchezlain en Madrid.