Publicitat
Confidencial · 30 d'Abril de 2020. 00:25h.

L'OMS desautoritza Mitjà

Desqualifica el 'passaport immunològic'

L'OMS desautoritza Mitjà

L'epidemiòleg Oriol Mitjà amb el president Torra en una imatge d'arxiu

Una de les primeres propostes de l'epidemiòleg Oriol Mitjà, l'assessor estrella del president Torra a les actuacions de la Generalitat contra la pandèmia del coronavirus, va ser la creació d'un denominat passaport immunològic. Aquest plantejament va ser molt polèmic, atès que molts sectors socials van criticar la iniciativa perquè consideren que pot ser un element de discriminació entre els ciutadans.

Malgrat  tot, Torra va acollir aquesta proposta de manera molt positiva, per incloure-la a l'informe del seu Govern sobre el desconfinament, un informe que es va elaborar amb la colaboració de Mitjà, i que va ser realitzat malgrat que la Generalitat no té a hores d’ara, a causa de la declaració de l'estat d'alarma, cap competència sobre aquest afer.

Tanmateix, Torra ha hagut de prescindir del passaport immunològic després que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) s'hagi pronunciat en contra de la validesa d'aquest certificat. Segons l'OMS, no hi ha proves suficients de l'eficàcia de la "immunitat per anticossos" per garantir la precisió del passaport, i afegeix: "Les persones que assumeixen que són immunes a una segona infecció perquè han rebut l'alta, poden ignorar els consells de la salut pública. Per tant, l'ús d'aquests certificats pot augmentar els riscos de transmissió contínua [del coronavirus]”.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Cebollo, Vic, 14/07/2020 - 11:11

Por qué ya no publicas confidenciales???? Con lo que molan!

#6 Montserrat, Barcelona, 29/06/2020 - 08:37

https://www.elconfidencial.com/espana/cataluna/2020-06-28/la-consejera-de-salud-de-cataluna-no-recibe-a-los-trabajadores-que-le-preparan-una-huelga-general_2657831/

#5 un musclu, bcn, 30/04/2020 - 17:28

Estan tant necessitats de referents en tot que agafen el que sigui...despres passa el que passa: un bluff rera l altre....i la mamella a donar llet pero al final la pitjor autonomia en front el covid.

#4 Menjamela Grandi, Anapurna, 30/04/2020 - 09:17

Oriol Mitjá: otro bluf, otro Trapero, otro juguete roto del movimiento nacionalpopulista catalá. A falta de premios Nobeles, científicos, inventores, literatos o exploradores de fama mundial, la máquina catalanista necesita rebuscar y elevar a los altares a cualquiera que haya hecho algo mínimamente reseñable. Previo acto de fe, claro.

#3 Pagador d'Impostos, BCN, antiga capital de Dinamarca del Sud, 30/04/2020 - 08:04

Potser és bo que el Torra no hagi estat al timó de la gestió de aquesta crisi sanitària