Publicitat

'No' de Theresa May al referèndum escocès

Londres, tampoc

Una bandera escocesa entre diverses estelades

El moviment sobiranista català està exigint al Govern espanyol que es comporti com l'Executiu britànic amb les reivindicacions independentistes escoceses, que han ressorgit després del Brexit, i autoritzi la celebració d'un referèndum sobre la independència de Catalunya.

Tanmateix, la situació no és exactament la que plantegen els sobiranistes catalans, atès que la primera ministra britànica, Theresa May, no s'està comportant, ni de bon tros, de la mateixa manera que el seu antecessor al càrrec, el també conservador David Cameron .

May ha contestat als independentistes escocesos que ara per ara, no, tot i que tampoc ha aclarit si canviarà de posició quan hagi conclòs la sortida de Gran Bretanya de la Unió Europea. De fet, tant els conservadors britànics com la pròpia Unió són totalment contraris a la repetició del referèndum escocès.

2 Comentaris

Publicitat
#2 Grauero, Gurugú, 21/03/2017 - 11:32

Una Escocia independiente del RU y dentro de la UE, le puede perjudicar mas económicamente al resto del RU.
Las transacciones comerciales dejarían de ser interesantes entre el RU y la Escocia independiente.

#1 Carlos BCN, Barcelona , 21/03/2017 - 06:17

Es que lógicamente perder un referéndum y pretender estar repitiéndolo eternamente hasta ganarlo no sólo es hacer trampas, es chantaje, es un sinvivir: es el motivo por el que millones de catalanes jamás lo apoyaremos