Publicitat

Volen 'tapar' el revés d'Estrasburg

”L’ONU”?

Imatge de la seu de Nacions Unides a Nova York

Els dirigents independentistes catalanes han intentat tapar el contundent revés que el Tribunal Europeu de Drets Humans de Estrasbrugo ha proporcionat al seu projecte, difonent alhora un informe que han atribuït a "l'ONU", contrari a la situació de presó preventiva d’alguns dels líders independentistes processats, i actualment jutjats, per la seva implicació als fets que van culminar amb una declaració d'independència de Catalunya durant la tardor del 2017.

Tot i que tant l'independentisme com a tots els mitjans afins, públics i privats, han donat un gran ressò a aquest informe, parlant de “l’ONU”, la realitat és que els autors són els membres d'un denominat grup de treball sobre detencions arbitràries, que està reconegut pel Consell de Drets Humans de Nacions Unides. Segons el Govern espanyol, els redactors de l'informe "no saben de què delictes estan acusats a Espanya els promotors de la denúncia", i semblen considerar que a Espanya és legal la convocatòria d'un referèndum d'independència d'una part del territori, la qual cosa és "clarament contrària a la Constitució".

El Govern de Madrid rambién ha demanat que s'aparti del cas alguns dels redactors de l'informe per incompatibilitat, atès que han treballat amb l'advocat Ben Emmerson, lletrat dels independentistes, especialment de l'expresident Puigdemont. D'altra banda, fonts oficioses del Ministeri d'Exteriors recorden que fa algun temps els mitjans independentistes van presentar com a un informe de l'ONU contra Espanya, sobre Catalunya, un text que en realitat era l'opinió d'una ONG de Sri Lanka que s'havia penjat a la pàgina web del Comitè de Drets Humans de Nacions Unides.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Lolo, Barcelona, 05/06/2019 - 20:20

El fin de la nacion es tener un Estado = nacionalismo. Y ese es el fin supremo, el que el Dios-nacion demanda.
Asi pues, el fin justifica los medios. Toda mentira vale, y un muerto o dos serian solo males necesarios y colaterales para alcanzar el sacrosanto fin.