Publicitat
Confidencial · 23 de Desembre de 2019. 00:15h.

Luxemburg no anul·la res

La sentència ni tan sols ho insinua

Luxemburg no anul·la res

Imatge de la seu del Tribunal de Justícia de la Unió Europea de Luxemburg

La tesi que està difonent l'independentisme català sobre una eventual nul·litat del judici, i de la corresponent sentència, per l'intent de la tardor del 2017 de fer efectiva la independència de Catalunya, no té cap base real, segons el contingut de la sentència sobre la situació d'Oriol Junqueras de el Tribunal de Justícia de la Unió Europea de Luxemburg.

Aquesta sentència estableix que el líder d'Esquerra va adquirir la immunitat per la seva proclamació com a eurodiputat des que es va fer oficial el resultat de les eleccions europees, que es van celebrar el 26 del maig d'aquest any. Per tant, aquesta immunitat afecta la instrucció sumarial dels suposats delictes que, a l'exercici de les seves funcions, pogués haver comès Junqueras després d'aquesta data.

Tanmateix, el processament de Junqueras, i del conjunt dels dirigents independentistes implicats al sumari judicial sobre el procés sobiranista, va ser dictat pel magistrat instructor del Tribunal Suprem Pablo Llarena el 22 del març del 2018. En aquest sentit, no hi ha cap possibilitat de nul·litat, perquè en aquesta data el líder d'ERC no era eurodiputat, i per tant no era immune.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat