Publicitat
Confidencial · 11 d'Octubre de 2017. 00:00h.

Macron i la UE, protagonistes

Des de l'1-O han pressionat Puigdemont

Macron i la UE, protagonistes

Donald Tusk (esquerra) i Emmanuel Macron en una imatge d'arxiu

Les diverses instàncies de la Unió Europea (UE), inclòs el Parlament, havien insistit des de l'1-O, tot i la difusió internacional de les imatges de la intervenció policial, en el caràcter il·legal del referèndum convocat pels independentistes, exigint a les autoritats de la Generalitat el compliment de la legislació espanyola.

Un dirigent europeu va destacar per sobre de la resta, el president francès, Emmanuel Macron, que aquest mateix dimarts va desqualificar amb duresa l'actuació independentista i va rebutjar qualsevol tipus de mediació europea, perquè implicaria tractar "en peu d'igualtat" Rajoy i Puigdemont, afirmant que "si intervenim, donem la raó a aquells que no respecten l'estat de dret".

També va actuar el president del Consell Europeu, Donald Tusk, que es va dirigir directament a Puigdemont: "Avui li demano a vostè que respecti a les seves intencions l'ordre constitucional [espanyol] i no anunciï una decisió que faria el diàleg impossible", va dir. Aquestes pressions directes també van contribuir a provocar la marxa enrere independentista.

1 Comentaris

Publicitat
#1 Grauero, Gurugù, 11/10/2017 - 17:09

(...Estas presiones directas también contribuyeron a provocar la marcha atrás independentista. ..)
De marcha atrás nada, es tan solo un impass, para cargarse de mas razones y continuar hacia su fin.
Marcha atrás seria deshacer todo lo andado y volver como le han exigido los lideres internacionales, a la legalidad española, que no es otra que la C