Confidencial · 18 de Novembre de 2019. 00:16h.

Manen els CDR i el 'tsunami'

Del pacifisme s'ha passat a la violència

Manen els CDR i el 'tsunami'

Imatge dels disturbis a Catalunya

El procés sobiranista ha canviat de plataformes mobilitzadores. Ja no són l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural les entitats encarregades d'organitzar les accions de carrer, sinó que ara aquesta missió ha estat assumida pels comitès de defensa de la república (CDR) i el tsunami democràtic. És un canvi profund.

Aquest relleu d'entitats és significatiu, perquè no es tracta només que uns activistes substitueixin d’altres. Es tracta que les mobilitzacions han modificat el seu caràcter, és un canvi qualitatiu: de les grans manifestacions amb tots els seus detalls organitzats, que alguns han comparat amb desfilades nord-coreanes, s'ha passat a una mena d'embrió de guerrilla urbana.

En aquesta nova fase de l'intent d’engegar el projecte independentista, ara ni això és ja la revolució dels somriures ni tampoc ja no som gent de pau. Les grans manifestacions festives, amb un tarannà gairebé de costellada, han esdevingut accions d'encaputxats que provoquen incendis al centre de les ciutats catalanes. De la festa s'ha passat al xantatge.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 18/11/2019 - 00:22

Lo de la fiesta y las "sonrisas"ha sido siempre mentira. Solo han sido pacíficos si no les llevabas la contraria. En el momento que se les ha empezado a llevar se les ha caído la careta y ha surgido lo que verdaderamente había debajo. Por desgracia Cataluña ha sido siempre unos de los lugares más violentos de España.