Publicitat
Confidencial · 12 de Juny de 2019. 00:28h.

Maragall, com Arrimadas

C’s va guanyar i no presideix la Generalitat

Maragall, com Arrimadas

Inés Arrimadas, durant una intervenció al Parlament

Un argument que està sent utilitzat habitualment aquests dies pels principals dirigents de l'independentisme català per defensar que el proper alcalde de Barcelona ha de ser Ernest Maragall, d'Esquerra, és que va ser el candidat més votat de tots els que es van presentar a les eleccions municipals a la capital catalana el passat 26 de maig.

Tanmateix, aquest plantejament no té en compte que, segons la legislació electoral espanyola, en unes eleccions municipals es trien als regidors, i posteriorment, quan l'Ajuntament està constituït, és a dir, quan els regidors han estat proclamats i han pres possessió de seus càrrecs, són ells els que trien l'alcalde. No es tria l'alcalde, es tria els regidors.

En aquest sentit, fonts de l'oposició parlamentària catalana recorden que el 21 de desembre del 2017 es van celebrar eleccions al Parlament de Catalunya, i el partit guanyador va ser Ciutadans, la candidatura del qual a Barcelona estava encapçalada per Inés Arrimadas. Tot i això, Arrimadas no va presidir la Generalitat. El president va ser Quim Torra, que figurava al número onze de la candidatura per Barcelona de Junts per Catalunya.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat