Publicitat
Confidencial · 10 de Maig de 2019. 00:20h.

Marta Pascal espera

Mourà fitxa després del 26-M

Marta Pascal espera

Imatge d'arxiu d'Artur Mas amb Marta Pascal

L'opció anunciada per l'excoordinadora general del PDECat Marta Pascal de crear un nou partit, amb l'objectiu d'esquivar el control de l'expresident Puigdemont sobre la formació hereva de Convergència, sembla haver quedat a un segon pla des de les eleccions generals espanyoles del passat 28 d'abril. Tanmateix, no és així, segons fonts del PDECat.

Es tracta, segons aquestes fonts, que Pascal i el grup de dirigents que li dóna suport, com a Carles Campuzano, Jordi Xuclà i Artur Mas, entre d'altres, consideren que cal esperar els resultats de la jornada electoral del proper dia 26, quan es celebren eleccions municipals -amb Barcelona com a la gran pugna-, al Parlament Europeu i autonòmiques (a dotze comunitats).

Aquests resultats provocaran previsiblement diversos canvis de cromos entre els partits, i per tant, el nou mapa polític català i espanyol no quedarà configurat fins després del 26-M. En qualsevol cas, segueix viu el projecte d'estudiar les possibilitats de llançar un nou partit, que pugui ocupar l'espai que va deixar buit la desaparició de CiU. És a dir, mantenint la independència com a objectiu, tot i que a llarg termini, i practicant un catalanisme moderat i pragmàtic.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat