Publicitat

L'expresident segueix maniobrant

Mas ataca ara ERC

Artur Mas amb Oriol Junqueras, en una imatge d'arxiu

Artur Mas va començar fa algun temps a maniobrar per intentar aconseguir el control del món convergent, o si no més dels sectors més moderats d'aquest espai polític, i llavors va realitzar alguns acostaments a Esquerra, perquè coincidia amb el recent gir cap a la moderació i el realisme del partit que dirigeix Oriol Junqueras. I Esquerra podia ser el seu aliat enfront de Puigdemont, Torra i el grup de Waterloo, que defensen posicions radicals.

Aquests dies, però, Mas ha criticat amb duresa el plantejament que mantenen molts sectors d'ERC a favor que es convoquin eleccions com a resposta a la sentència, probablement condemnatòria, contra els dirigents independentistes jutjats pels fets de la tardor del 2017. Mas ha dit : "Aquells que ens diuen que cal anar a eleccions, ens haurien de dir què passarà l'endemà de les eleccions que no es pugui fer ara".

Què ha canviat? Fonts del PDECat asseguren que es tracta que Mas vol que la convocatòria electoral es retardi, perquè està judicialment inhabilitat per ocupar càrrecs públics, per la seva participació a l'intent de realització d'un referèndum il·legal el 9 de novembre del 2014. L'expresident acabarà de cumplir aquesta condemna el 23 de febrer del 2020, i per tant, si les eleccions catalanes se celebren abans d'aquesta data, ell no podria presentar-se com a candidat.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat