Publicitat

Està perdent el pols amb Puigdemont

Mas no se’n surt

Mas i Puigdemont, durant una reunió del consell nacional del PDECat

Artur Mas està ensopegant amb més dificultats de les que havia previst per tornar a la primera línia de l'activitat política catalana. L'expresident està movent-se al PDECat i a JxC per intentar col·locar-se a una posició que pugui permetre-li aspirar a la possibilitat de ser candidat a la presidència de la Generalitat. A més, cal tenir en compte que està inhabilitat judicialment per ocupar càrrecs públics fins a finals del febrer del 2020, per la seva participació a l'intent de referedum il·legal del 9 de novembre del 2014.

Fonts del PDECat asseguren que Mas està perdent el seu pols amb Puigdemont -i Torra-, com demostra el fet que el grup de Junts per Catalunya al Congrés dels Diputats va decidir votar contra la investidura de Pedro Sánchez com a futur president del Govern espanyol. Mas havia intentat que el grup s'abstingués, i havia defensat l'opció de Sánchez davant d’unes eventuals eleccions espanyoles que poguessin portar a l'Executiu de Madrid un pacte PP-Ciutadans-Vox.

A més, dins del PDECat la figura de Mas està molt qüestionada per alguns sectors, que acusen l'expresident de ser un dels principals responsables d'haver inflat el suflé de la independència de Catalunya sense cap base real. Mas creia que encara mantenia un lideratge fort al bloc exconvergent, però ha topat amb grups totalment contraris a la seva tornada a la primera línia de la política. Ara, l'expresident està començant a dubtar de les seves possibilitats per protagonitzar amb èxit aquesta eventual tornada.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Calvet, Sant Joan Despi, 29/07/2019 - 12:50

Mas, no hay suficiente infierno para lo que te mereces por el mal causado a la sociedad catalana.