Publicitat
Confidencial · 8 de Gener de 2020. 00:20h.

Mediació empresarial

Per als contactes Barcelona-Madrid

Mediació empresarial

El president de la patronal Foment de Treball, Josep Sánchez Llibre, amb Nadia Calviño i Pere Aragonès

Utilitzant una considerable discreció, sectors empresarials catalans han impulsat una certa mediació per facilitar els contactes entre els governs de Madrid i Barcelona. Fonts dels empresaris expliquen que aquesta mediació i aquests contactes es realitzen totalment a l'marge de l'actual president de la Generalitat, Quim Torra, ja que els empresaris consideren que la seva eventual intervenció seria incompatible amb els objectius d'aquesta mediació.

Un paper prioritari en aquesta funció mediadora correspon al president de la principal patronal catalana, Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, que va ser el número dos d'Unió Democràtica quan aquest partit estava liderat per Josep Antoni Duran i Lleida. També va ser portaveu adjunt de CiU al Congrés dels Diputats. De tota manera, la seva mediació, segons les mateixes fonts, no té objectius polítics.

L'activitat mediadora de Foment ha tingut conseqüències positives en el cas de la relació establerta entre el vicepresident de la Generalitat de Catalunya i conseller d'Economia, Pere Aragonès, que és actualment el número dos d'Esquerra, i la ministra d'Economia en funcions, Nadia Calviño. Aquest pont de contacte va ser molt útil per a l'inici de les converses entre Esquerra i el PSOE sobre la investidura de Pedro Sánchez.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat