Publicitat

Balanç negatiu del procés

Menys autogovern

Les banderes de Catalunya i Espanya al Palau de la Generalitat

Alguns representants de sectors moderats de l'independentisme català són molt pessimistes pel que fa al balanç que realitzen actualment del procés sobiranista, que ja consideren totalment acabat, després del contundent fracàs de la tardor del 2017. Aquestes fonts diuen que, de fet, el nivell de l'autogovern català no només no ha augmentat, sinó que corre un greu risc de disminuir en el futur.

D'una banda, aquests sectors destaquen que les finances públiques de Catalunya segueixen sent controlades per l'administració espanyola, que sotmet la hisenda de la Generalitat a una vigilància especial, la qual cosa no passa amb la resta de comunitats autònomes. Representants del Govern de l'Estat han dit obertament que aquest control especial és la conseqüència de les amenaces que realitzen habitualment les autoritats de la Generalitat, en la línia de l'expressió "ho tornarem a fer".

I, a més, quan la situació estigui totalment estabilitzada és molt probable que es produeixi una ofensiva important de l'Estat contra l'autogovern català, que se centrarà a tres aspectes concrets: el model d'immersió lingüística de l'ensenyament, la direcció dels mitjans de comunicació de la Generalitat i el control dels Mossos d'Esquadra. Per tant, la perspectiva de l'autogovern català és molt negativa.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat