Publicitat
Confidencial · 20 de Gener de 2020. 00:30h.

Més riscos per a Torra

A més de la inhabilitació

Més riscos per a Torra

Imatge d'arxiu del president Torra

El president Torra està jugant, a hores d’ara, amb la possibilitat de plantejar una actitud de desobediència davant de la previsible inhabilitació per ocupar càrrecs públics que, molt probablement, li serà imposada per un anterior delicte de desobediència. Ara per ara, a més, compta amb el suport del president de Parlament, Roger Torrent.

Tanmateix, fonts jurídiques diuen que Torra hauria d’anar amb compte amb aquest joc, perquè, segons l'actitud que assumeixi sobre aquest afer, podria ser acusat en el futur no només d'un nou delicte de desobediència. La pèrdua del seu escó al Parlament i, per tant, la impossibilitat de seguir ocupant la presidència de la Generalitat, podrien provocar que incorregués a d’altres figures delictives.

Les mateixes fonts es refereixen concretament a la usurpació de funcions o al frau de llei, i afegeixen que també podrien originar-se impugnacions de decisions signades per Torra, tenint en compte que la Junta Electoral Central i la Provincial li han retirat la seva acta de diputat. Aquesta retirada de l'escó implica seriosos dubtes sobre la validesa legal de les seves actuacions, des d'aquest moment, com a president de la Generalitat.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat