Publicitat
Confidencial · 31 de Juliol de 2019. 00:17h.

Millor amb Sánchez-Iglesias

Podem, un fre per a l'anticatalanisme

Millor amb Sánchez-Iglesias

Pedro Sánchez amb Pablo Iglesias, en una imatge d'arxiu

El rebuig a la investidura de Pedro Sánchez com a president del futur Govern espanyol, amb expectatives notablement pessimistes que la situació pugui revertir-se durant el proper mes de setembre, és una dada molt negativa per als independentistes catalans, segons asseguren fonts del PDECat favorables a la investidura del secretari general del PSOE.

Aquestes fonts diuen que a hores d'ara l'única força política espanyola que s'ha mostrat favorable, si no més parcialment, al projecte independentista, és Podem. Per tant, un Govern estatal de coalició entre el PSOE i el partit de Pablo Iglesias hagués tingut alguns beneficis per a l'independentisme català, ja que Podem hauria actuat com a un cert fre davant de les eventuals pressions anticatalanes d'alguns sectors espanyolistes dels socialistes.

Ara, l'opció d'una coalició PSOE-Podem sembla totalment descartada, i només queda la possibilitat d'un Govern exclusivament socialista. De tota manera, cada vegada sembla més clar que la direcció del PSOE és favorable a la repetició de les eleccions, ja que considera que d'aquesta manera millorarà la seva actual situació. De la seva banda, per a l'independentisme, aquesta repetició implica riscos considerables.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat