Publicitat
Confidencial · 14 de Febrer de 2018. 00:10h.

Mirant cap a Còrsega

Amb el 56,5% de vots no aconsegueix res

Mirant cap a Còrsega

Imatge d'una bandera de Còrsega

L'independentisme català és comparat de vegades amb el de Còrsega. De tota manera, tot i que la coalició entre autonomistes i independentistes va aconseguir en les últimes eleccions regionals un 56,5% dels vots -gairebé deu punts més que els independentistes catalans, que van obtenir un 47,5% el 21-D-, el rebuig pel Govern de París a les seves peticions deixa Còrsega molt lluny fins i tot de les competències de Catalunya com a comunitat autònoma.

Així, el president Macron es va negar a acceptar la cooficialitat de la llengua corsa, amb l'argument que, segons la Constitució, "la llengua de la República és el francès". I tampoc no va admetre un reconeixement de “l’especificitat corsa" amb una equiparació estatutària amb les regions d'ultramar, ni limitar l'adquisició d'habitatges als no residents. L'argument és que seria "contrari a la Constitució i al dret europeu".

Un altre rebuig contundent del president francès es va produir a la petició dels nacionalistes corsos d'un sistema fiscal propi. Macron va fonamentar la seva postura amb el raonament que "no es pot pretendre que el producte dels impostos a Còrsega es quedi a Còrsega i no garantir el mateix a altres regions". Amb deu punts percentuals més que el indepedentismo català, Còrsega no tindrà cap de les competències fonamentals de la Catalunya autonòmica.

Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#2 Rodejet, Barcelona, 14/02/2018 - 18:48

Macron és un personatge sinistre del que en sentirem a parlar properament. Mitterrand quedarà al seu costat com un demòcrata que respecta els drets humans

#1 anto33, montcada, 14/02/2018 - 00:13

¿Y qué tenéis que decir de esto,indepes?¿no era Europa mucho más democrática que España?Estáis muy mal acostumbrados...

#1.1 Prudenci, Sabadell (Tabarnia), 14/02/2018 - 20:56

Son unos consentidos, como le dijo la profesora Wind al Motxo.