Publicitat
Confidencial · 10 de Juny de 2019. 00:40h.

Montesquieu no era català

El Govern ignora la separació de poders

Montesquieu no era català

Imatge de Charles Louis de Secondat, senyor de la Brède i baró de Montesquieu

Les autoritats independentistes de la Generalitat de Catalunya semblen tenir un desconeixement total i absolut sobre una figura històrica com a Montesquieu, el jurista i filòsof francès de la Il·lustració que va articular i sistematitzar la teoria de la separació dels poders de l'estat com a l'eix definitori dels sistemes polítics fonamentats als criteris i principis de la democràcia parlamentària.

Aquest desconeixement de l'obra de Montesquieu es reflecteix a les contínues exigències de les autoritats de l'administració catalana al Govern espanyol, perquè posi en llibertat els dirigents independentistes que es troben en presó preventiva, i jutjats al Tribunal Suprem, pels fets que es van produir durant la tardor del 2017. Aquests fets van culminar amb una declaració d'independència de Catalunya per la majoria independentista del Parlament el 27 d'octubre d'aquest any.

El president Torra és especialment insistent sobre aquesta qüestió, i fins i tot últimament li ha enviat una carta al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, exigint una reunió urgent per analitzar la posada en llibertat dels dirigents empresonats. Aquesta insistència ha obligat la vicepresidenta de l’Executiu de Madrid, Carmen Calvo, a explicar públicament a Torra que la separació de poders d'un sistema democràtic impedeix un govern interferir a les decisions judicials, la qual cosa sembla ignorar totalment el president de la Generalitat.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#1 Ferran, Barcelona, 10/06/2019 - 12:24

Dónde se sacó la carrera? Ahí no irá mi hija. Mejor dicho, la matricularme en una privada que al menos aprenderá inglés, dado el bajo nivel y politizadas de las públicas catalanas.

#1.1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 10/06/2019 - 16:00

El problema en Cataluña es que ni en una privada conseguirás que se les enseñe castellano a tu hija. ¿Qué hace el gobierno? Exacto. Nada.