Confidencial · 4 de Novembre de 2019. 00:28h.

Montilla, impulsor del procés

Segons Cayetana Álvarez de Toledo

Montilla, impulsor del procés

Montilla anava al cap de la manifestació contra la sentència sobre l'Estatut

La difusió de la sentència del Tribunal Constitucional sobre el nou Estatut de Catalunya, al juny del 2010, quan José Montilla era president de la Generalitat, és considerada com el primer pas cap al posterior inici del procés sobiranista català. Montilla, que va ser molt crític amb aquesta sentència, ja havia advertit, abans de la resolució, de la desafecció de Catalunya pel que fa a Espanya. I el 9 de juliol del 2010 va figurar al cap d'una multitudinària manifestació a Barcelona contra la resolució del Constitucional.

La candidata del PP per Barcelona al Congrés el 10-N, Cayetana Álvarez de Toledo, aprofundeix en aquest afer durant una recent entrevista al diari El País, i atribueix  Montilla un paper fonamental en el procés. Preguntada sobre les suposades cessions que ha fet el PSOE als independentistes, diu: "Ha blanquejat el nacionalisme, ha estat el seu gran legitimador. Mai no van plantejar una alternativa ideològica, sinó que van assumir el marc nacionalista i el van agreujar. Montilla és autor d'una de les frases més perjudicials d'aquest llarg procés cap a la ruptura: Els tribunals no poden jutjar sentiments. L'esperit d'aquesta frase està darrere d'aquests [recents] aldarulls".

I afegeix: "El socialisme li ha donat poder a Navarra, governa amb ells a València, a les Balears, a quaranta ajuntaments catalans. Sánchez va acceptar els vots de dues forces colpistes i es va passejar per la Moncloa amb el president de la Generalitat amb un llaç groc, que donava a entendre que Espanya és una dictadura ... Si el PSOE no hagués contribuït decisivament a la legitimació del nacionalisme durant 40 anys, no hauríem arribat a aquesta situació".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Marti, Palamós , 04/11/2019 - 13:53

Tens tota la raó maca ,però i els teus?aznar va concedir a pujol més que el psoe en 40 anys,fins hi tot el cap d'en vidal quadres gent com tú els no indepes no anirem enlloc

#1 no soy nadie, barcelona, 04/11/2019 - 09:13

no va desencaminada esta señora... aunque ellos también son parte del problema. Aquí todos son culpables