Publicitat
Confidencial · 11 d'Octubre de 2019. 00:30h.

“Morir-se en català"?

Conseqüències del fanatisme lingüístic

“Morir-se en català"?

Santiago Espot, en una imatge d'arxiu

El radicalisme lingüístic d'alguns militants independentistes ha arribat fins a l'extrem de reivindicar el dret a "morir-se en català", segons va plantejar l'activista Santiago Espot durant una operació d'assetjament d'un grup d'independentistes als treballadors d'un centre d'assistència primària de Barcelona, perquè una metge va atendre una paciente en castellà.

Durant la concentració, Espot va increpar el director del centre: "... Això és una punyetera colònia. Aquí vénen metges amb l'ànim del colonitzador a menysprear-nos, no només aquesta mèdica sinó moltes altres! Fins i tot aquest és un país al qual no et pots ni morir en català, i molts dels nostres avis catalanoparlants les últimes paraules que escoltaran seran en llengua castellana".

Segons l'activista, "els catalans som molt generosos. Deixeu que parlin en castellà! Fixeu-vos si som generosos. Però que ens humiliïn a casa nostra, com va humiliar aquesta mèdica aquesta mare, no ho tolerarem més! ". El director del centre assistencial va respondre sobre aquestes acusacions que "no és cert, ho nego rotundament".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#6 Jesús Blas castillo López , Huesca , 12/10/2019 - 01:25

El tonto nunca sabrá que se le ha pasado el arroz ni lo que le sale por el esfinter no es nocilla

#5 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 11/10/2019 - 23:47

Este tío hace tiempo que es carne de psiquiatra.

#4 Eladio, Masquefa, 11/10/2019 - 17:36

Ya sabemos todos que esto no terminará bien,
Primero, tenemos un gobierno de la nación, que por su parsimonia y por obtentar el poder deja hacer a lo independentistas cualquier cosa, lo que sea a costa de quienes sean,lo malo de todo esto es que cuando ya se den cuenta,será demasiado tarde,y pagaremos todos las consecuencias,

#3 Nudistes per la independència, L´Escala de Les Anxoves, 11/10/2019 - 16:00

Doncs jo,quan em mori,no vull cap sudari...només el llacet groc. Amb això n´hi ha prou per entrar a la glòria.

#2 Alfonso , Talavera de la Reina, 11/10/2019 - 15:17

Lo de esta gente si se les puede llamar así y no bestias no tiene nombre hasta donde les llega el odio y la intolerancia si los catalanes quieren convivir con gente asi pues que les den la independencia y que se coman entre ellos, ¡QUE ASCO!

#2.1 Laughter, L'H - España, 11/10/2019 - 20:25

Alfonso, tu vives en Talavera, provincia de Toledo. Yo por desgracia, nací aquí y aquí quiero morir, pero soy tan español como tú. No tiene sentido lo que acabas de decir. A mí no me gustaría que se mataran los castellanos entre sí, españoles, porque una parte de su población, que la hay, sean unos impresentables.