Confidencial · 19 de Novembre de 2019. 00:30h.

Mossos: 'muntanya russa'

Del prestigi al desprestigi en pocs dies

Mossos: 'muntanya russa'

El conseller d'Interior, Miquel Buch, amb comandaments dels Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra passen de guanyar imatge a perdre-la en qüestió de dies, la qual cosa reflecteix la volatilitat de la situació política a Catalunya i les greus dificultats del Govern de la Generalitat, que presideix Quim Torra, per mantenir els equilibris entre sectors obertament enfrontats. Aquesta situació ha provocat una llarga paralització de l'administració pública catalana.

Durant els primers dies de greu violència a les ciutats catalanes, després de la sentència del judici al Tribunal Suprem pels fets de la tardor del 2017, els efectius dels Mossos d'Esquadra, coordinats amb els cossos policials de l'Estat, van actuar amb eficàcia, complint la legalitat i intentant evitar que els disturbis aconseguissin proporcions més grans de les que van tenir.

El prestigi guanyat amb aquestes actuacions es va evaporar dies després, quan van permetre que els comitès de defensa de la república (CDR) i l'anomenat tsunami democràtic actuessin amb total impunitat, tallant vies fèrries, carreteres i autopistes, fins i tot a les fronteres amb França, que van estar tallades durant força temps. Recentment, però, van impedir als CDR paralitzar la circulació de les línies de l'AVE a l'estació fèrria de Sants, a Barcelona. Una autèntica muntanya russa.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 botifler1914, Waterpus, 19/11/2019 - 09:56

No estoy de acuerdo, durante las algaradas se limitaron a defenderse, no digo que la culpa sea de ellos como personas, pero si de los que los mandan.
Lo mejor es disolverlos.