Publicitat

Per afavorir la distensió

Moviments judicials

Detall de la façana de la seu del Tribunal Suprem a Madrid

Al voltant de la recent reunió de Quim Torra amb Pedro Sánchez han començat a produir-se alguns intents, molt discrets, d'impulsar moviments a l'àmbit judicial que puguin propiciar que es mantingui l'ambient de distensió que s'ha obert entre la Generalitat i l'administració espanyola, segons fonts judicials.

En aquest sentit, una possibilitat que es planteja és que la sala del Tribunal Suprem que jutjarà els dirigents independentistes processats accepti canviar l'acusació de rebel·lió per la de sedició. A més, la figura penal, de la sedició seria aplicada al seu grau més inferior, el que reduiria considerablement les eventuals penes.

En aquest mateix marc, també s'analitza l'opció de concedir la llibertat condicional als dirigents empresonats. D'altra banda, el poder judicial espanyol creu que el tribunal superior de l'estat alemany de Schleswig-Holstein no acceptarà l'extradició de Puigdemont per rebel·lió, i considera positiu per a la distensió que el magistrat Pablo Llarena hagi tancat ja el sumari, perdent així el control sobre el procediment.

Publicitat

0 Comentaris

Publicitat