Publicitat
Confidencial · 16 d'Abril de 2018. 00:15h.

"Narcisisme supremacista"

Javier Cercas acusa l'independentisme

"Narcisisme supremacista"

Una imatge de l'article de Javier Cercas al diari 'El País'

L'escriptor Javier Cercas, que tot i que va néixer a la localitat d'Ibahernando (Càceres), es va traslladar a Catalunya amb quatre anys, ha escrit un article al diari El País, titulat Polítics presos, no presos polítics, amb el subtítol: "Els secessionistes van cometre un flagrant atac a l'Estat de dret. El còctel nacionalista que es va servir a Catalunya és letal per a l'Europa unida".

Cercas afirma en aquest article que "sóc un europeista d'esquerres, convençut que l'Europa unida és l'única utopia raonable que hem inventat els europeus", i a continuació critica "el còctel nacionalista que durant anys s'ha servit a Catalunya" i que, precisa, "va constituir el principal carburant ideològic del que ha passat a la tardor".

Es refereix a aquest "carburant ideològic" com a “un còctel fet de victimisme històric, egoisme econòmic i narcisisme supremacista, amanit amb gotes de xenofòbia", i assegura que aquest plantejament "no només és incompatible amb els ideals de l'esquerra, sinó absolutament letal per a l'Europa unida".

Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#2 Joseppe, Barcelona, 16/04/2018 - 01:03

Muy buen análisis de Javier Cercas.: ya era hora que alguien de izquierdas no apoyase al separatismo!