Confidencial · 10 de Novembre de 2017. 00:00h.

Negociaran amb Junqueras?

El PP va vetar el líder d'ERC i Puigdemont

Negociaran amb Junqueras?

Imatge de la notícia sobre el veto a Puigdemont i Junqueras

Després de la reunió del Consell de Ministres del passat 29 de setembre, el portaveu del Govern espanyol, el ministre Íñigo Méndez de Vigo, va descartar específicament el llavors president de la Generalitat, Carles Puigdemont, com a interlocutor per a unes futures i eventuals negociacions. Posteriorment, fonts governamentals van estendre també aquesta exclusió al llavors vicepresident, Oriol Junqueras.

La convocatòria d'eleccions autonòmiques a Catalunya per al proper 21 de desembre ha provocat que aquest veto torni a l'actualitat política catalana i espanyola, perquè totes les enquestes electorals coincideixen a la previsió que Esquerra serà el partit guanyador dels comicis.

Si finalment ERC guanya, Junqueras, que malgrat estar en presó preventiva té en vigor tots els seus drets polítics, serà molt probablement el proper president de la Generalitat. Per tant, el Govern de l'Estat, favorable a iniciar negociacions amb la Generalitat si la situació es normalitza després del 21-D, haurà de plantejar-se si, malgrat tot, considera o no Junqueras com a interlocutor.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat