Publicitat
Confidencial · 23 d'Abril de 2018. 00:00h.

Negociaran el finançament?

En principi, Catalunya està al marge

Negociaran el finançament?

Pere Aragonès amb Oriol Junqueras en una imatge d'arxiu

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha anunciat que es convocarà el Consell de Política Fiscal i Financera per iniciar el procés de renovació del sistema de finançament de les comunitats autònomes. Pel que fa a Catalunya, cal recordar que l'últim Govern abans de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució va rebutjar participar a les negociacions.

Per tant, ara es planteja la incògnita de si la Generalitat, que està intervinguda pel Govern de l'Estat, participarà d'alguna manera a la negociació de la reforma del sistema, o bé es mantindrà al marge d'aquest afer, com havia decidit l'Executiu que encapçalava Carles Puigdemont, amb Oriol Junqueras com a vicepresident i responsable d'Economia, abans de l'aplicació del 155.

El Govern espanyol, de la seva banda, afirma que ha proposat a Pere Aragonès, que era el secretari d'Economia del Departament dirigit per Junqueras quan l'administració catalana va ser intervinguda per l'Estat, que participi a les negociacions com a representant de la Generalitat. Ara per ara, però, no se sap si Aragonès acceptarà o no aquest plantejament.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 M, Sabadell, 23/04/2018 - 13:29

Si no aceptan participar, como han hecho hasta ahora, luego que no vuelvan a lloriquear de que se tiene una mala financiación.

#1 asd, BCN, 23/04/2018 - 07:30

Si no acepta, que lo destituyan por dejación de funciones.