Publicitat

Molts no entenen el pacte amb ERC

Nervis al PSC

El primer secretari de PSC, Miquel Iceta, en una imatge d'arxiu

Pedro Sánchez està intentant neutralitzar el malestar existent a sectors molt amplis del PSC pel pacte del PSOE amb Esquerra. I una de les fórmules utilitzades pel president de Govern espanyol per aconseguir aquest objectiu és la inclusió al seu Executiu d'un dirigent dels socialistes catalans, Salvador Illa, que serà ministre de Sanitat. Al PSC hi ha nervis i tensions.

Fonts del partit expliquen que els sectors federalistes, molt importants al PSC, són crítics  pel que fa al pacte del PSOE amb Esquerra per propiciar la investidura de Sánchez. A més, la realitat és que la direcció del PSC, segons aquestes mateixes fonts, desconeix fins on ha arribat Sánchez a la seva estratègia de cessions davant d’ERC per aconseguir la seva investidura.

El malestar de part dels socialistes catalans és més accentuat a les zones de Catalunya on predominen els segments socials d'assalariats, especialment afectats per l'atur i d’altres retallades socials provocats per l'última crisi econòmica. La situació interna al PSC després del pacte PSOE-Esquerra ha col·locat Iceta a una posició incòmoda, atès que el primer secretari dels socialistes catalans tampoc no coneix l'abast de les cessions de Sánchez a ERC.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#3 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 14/01/2020 - 22:53

¿Cómo que aún no entendéis el pacto con El Rufián Ciniqueras? A ver si despertáis de una vez votantes del PSC. Hace pacto porque la Igeta peonza humana dirige un Partido Separatista Camuflado. Y es separatista hasta el tuétano. Su misión es neutralizar vuestro voto y dárselo al separatismo. Usa vuestro voto contra vosotros mismos.

#2 MOLTS, mes dels que s'imaginen, Barcelona, 14/01/2020 - 12:59

I a les properes eleccions
ELS POSSAREM A PUESTO

Que potser US VOTARAN els indepes ?