Publicitat

No hi ha capacitat mobilitzadora

Ni CDR ni 'Tsunami'

Imatge dels disturbis de Barcelona després de la sentència del judici pels fets de la tardor del 2017

Tot i les crítiques que ha rebut l'actuació policial contra un grup de membres dels comitès de defensa de la república (CDR), acusats d'activitats relacionades amb el terrorisme, la realitat és que des de llavors, aquesta xarxa de col·lectius independentistes radicals de Catalunya, especialitzats a la creació de situacions de disturbis al carrer i d'enfrontaments amb les forces policials, ha desaparegut del panorama independentista català.

I l'anomenat Tsunami Democràtic, format per grups que van prendre el relleu dels CDR a l'independentisme, també s'ha anat diluint de manera progressiva després de les seves primeres actuacions, que van despertar grans expectatives. Un fet decisiu per a aquest declivi va ser el contundent fracàs del seu intent de boicotejar un partit de la lliga de futbol entre el FC Barcelona i el Reial Madrid al Camp Nou.

De fet, els CDR i el Tsunami van intentar substituir l'Assemblea Nacional Catalana, davant de la pèrdua de la capacitat movilizadra d'aquesta plataforma. Però també han fracassat, i la conseqüència d'aquesta dinàmica és que el moviment independentista ja no té força per desestabilitzar els carrers. Aquest fet és una de les causes principals de l'actual inviabilitat del seu projecte.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat