Publicitat
Confidencial · 18 de Setembre de 2019. 00:05h.

Ni els presos els uneixen

Encara que són el 'mantra' independentista

Ni els presos els uneixen

Part dels dirigents empresonats (no apareixen Carme Forcadell ni Dolors Bassa)

La llibertat dels dirigents independentistes empresonats i jutjats per l'intent de fer efectiva la independència de Cataluya durant la tardor del 2017 ha esdevingut el mantra de l'independentisme català, fins i tot per sobre d'una altra qüestió tan important per als independentistes com a la negociació amb l'Estat de la possibilitat d'un referèndum sobre la independència.

En aquest sentit, i atès que tot indica que la sentència es farà pública durant la primera quinzena del proper mes d'octubre, l'independentisme considerava que la resposta a la molt probable condemna dels dirigents jutjats era la gran oportunitat d'unificar l'independentisme. Tanmateix, els diversos corrents independentistes estan totalment enfrontats entre ells, sense que hagin aconseguit una posició unitària.

Sectors independentistes radicals fins i tot estan convençuts que gran part de l'independentisme està utilitzant els dirigents empresonats com a un simple argument electoral, pensant a l'escenari que s'obrirà amb les properes eleccions catalanes. Fonts d'aquests sectors diuen que, si no es tracta de qüestions electorals, no s'entén que no pugui aconseguir-se una resposta unitària a la sentència.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat