Publicitat
Confidencial · 27 de Juny de 2019. 00:20h.

Ni revolució ni somriures

La pitjor cara de l'independentisme

Ni revolució ni somriures

Imatge d'arxiu d'una estelada

Aquestes últimes setmanes han coincidit diversos fets que estan desgastant, d'una manera probablement irreversible, la imatge del proyeco independentista català, que l'independentisme havia intentat envoltar d'un tarannà de pacifisme, esperit democràtic i bon rotllo -"la revolució dels somriures"- , segons reconeixen fonts independentistes.

Es tracta de fets com l'assetjament i els greus insults de grups independentistes a la plaça de Sant Jaume a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i els regidors no favorables a l'independentisme; la suposada agressió a una nena de deu anys per una professora a  una escola de Terrassa per pintar una bandera espanyola; la proliferació d'intents de confeccionar llistes de ciutadans, empreses i entitats que donen suport o no al projecte independentista, i el despectiu comentari ("... la bruna, l'espanyola aquesta ...") de la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie, sobre una periodista les preguntes de la qual durant una roda de premsa no li agradaven.

Les mateixes fonts independentistes admeten que la imatge que aquests fets proporcionen sobre el projecte de l'independentisme català és molt negativa, i a més donen arguments als que acusen aquest projecte de tenir característiques racistes, supremacistes i xenòfobes. En aquest sentit, creuen que el perjudici a l'independentisme és considerable.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Ortiz, bcn.España, 27/06/2019 - 11:05

La nación para el nacionalismo no es un espacio político de ciudadanos construido sobre un espacio común heredado, sino el espacio territorial de la etnia, y la etnia; todos los nacionalismo ario, catalán, croata o hutu, todos, son racistas y fascistas. Lo del buen rollo es impostura y simulación.