Confidencial · 29 de Novembre de 2019. 00:25h.

Ni tan sols la 'tercera via'

L'autogovern català ho té magre

Ni tan sols la 'tercera via'

Imatge d'una bandera catalana

Quan, després de l'fracàs contundent i total del projecte independentista, es normalitzi la situació política i institucional a Catalunya i hi hagi un Govern estable a Madrid, haurà arribat el moment que la Generalitat busqui amb l'administració espanyola una fórmula de convivència amb l'Estat, és a dir, que s'arribi a un acord sobre aquest encaix català a Espanya.

El problema, segons admeten fonts de l’independentisme moderat, és que Catalunya estarà a una posició negociadora inferior a la que tenia quan es va iniciar el procés independentista. Llavors, es parlava de plantejar l'anomenada tercera via, que consisteix bàsicament a una certa millora del model autonòmic, cap a un esquema federalitzant, i un augment dels recursos econòmics procedents de l'aplicació de sistema de finançament.

Aquesta tercera via difícilment seria acceptada ara per Madrid, que lògicament, no se’n refia de la Generalitat després del que ha passat amb el procés. De fet, segons les mateixes fonts, el problema de la Generalitat no serà aconseguir un millor nivell d'autogovern, sinó impedir que aquest nivell baixi, com pretenen influents sectors de l'administració espanyola.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#2 botifler1914, Waterpus, 29/11/2019 - 12:10

Esatando Sanchez en la Moncloa, las vias pueden ser infinitas.

#2.1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 29/11/2019 - 15:43

Exacto. Si Pedrando VII llega a la cama de la Moncloa a hombros de los Regolpistas de Ciniqueras, le dará lo que le pidan. Por el golpe y el daño causado a Cataluña se le deberían recortar competencias a la Degeneralitat, pero eso lo haría un presidente con sentido de Estado, no lo que tenemos.

#1 Sharp, Tarragona, 29/11/2019 - 11:42

En terminos de la realidad, la realidad no virtual, es iluso pensar que despues haber montado el sidral que ocurrió en Catalunya en el cuarto trimestre del 2017, vayan a aumentar su capacidad de autogobierno. Lo máximo que se puede considerar es conservar el existente, pero "aplicandolo", no haciendo volar "coloms.