Publicitat
Confidencial · 19 de Juliol de 2019. 00:00h.

Ni tan sols per la sentència

ERC i JxC no aconsegueixen una treva

Ni tan sols per la sentència

Imatge del tribunal que ha jutjat els dirigents del procés

Després de la baralla provocada entre Esquerra i els exconvergents pel pacte entre Junts per Catalunya i el PSC per repartir-se la Diputació de Barcelona, s'han produït intents per ambdues parts per refer una certa unitat. S’ha intentat, si no més, arribar a un consens per donar la imatge que és possible algun tipus d'acció unitària, sobretot davant de la perspectiva de la sentència del judici contra els dirigents acusats per l'intent de fer efectiva la independència de Catalunya durant la tardor del 2017.

Tanmateix, segons fonts dels dos sectors independentistes, aquests intents han fracassat totalment. Aquests dies, per contra, la situació s'ha fet més tensa, amb l'afirmació de Torra negant-se a convocar eleccions quan arribi la sentència, i per l'actitud del president de la Generalitat de rebutjar qualsevol possibilitat, inclosa l'abstenció, de propiciar la investidura de Pedro Sánchez com a futur president del Govern espanyol.

Les mateixes fonts asseguren que a hores d’ara sembla inviable que pugui refer-se la unitat d'acció, atès que la discrepàncies són massa profundes. De fet, gairebé cada dia sorgeixen nous elements que provoquen un augment de les diferències, la qual cosa és especialment greu quan el conjunt de l'independentisme espera una resposta unitària i contundent a la sentència del Tribunal Suprem. Aquesta unitat, però, sembla impossible.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat