Publicitat
Confidencial · 10 d'Octubre de 2019. 00:25h.

Ningú no vol fer ‘un Trapero’

Caps dels Mossos tenen por dels tribunals

Ningú no vol fer ‘un Trapero’

Trapero, amb la seva advocada, Olga Tubau, durant la seva declaració al Tribunal Suprem

Oficialment, hi ha una coordinació total entre els comandaments dels Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional espanyola i la Guàrdia Civil, per fer front els eventuals disturbis que es puguin produir com a reacció a la sentència del judici sobre els fets de la tardor del 2017. La realitat, però, és que bastants comandaments dels cossos estatals tenen molts de dubtes sobre l'actitud de la policia catalana.

En qualsevol cas, hi ha un punt que, segons fonts policials catalanes, juga, en principi, a favor que els comandaments dels Mossos no se sentin molt inclinats a incomplir la normativa vigent en aquests casos, com ja va passar en el transcurs dels incidents que es van produir durant l'intent de referèndum il·legal a Catalunya de l'1 d'octubre del 2017.

Segons aquestes mateixes fonts, els comandaments dels Mossos són molt conscients que l'incompliment de la llei podria col·locar-los a una situació similar a la de Josep Lluís Trapero, que era el seu cap operatiu l'1 d'octubre. Trapero serà jutjat per l'Audiència Nacional el 20 de gener del 2020, acusat d'un delicte de rebel·lió. Afronta una petició d'onze anys de presó i onze anys d'inhabilitació absoluta. Es tracta d'un precedent que els comandaments de la policia catalana tindran molt en compte.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 el bengador gusticiero, Barcelona, 11/10/2019 - 18:13

Voto porque le den el mando de los Mossos al tal Donaire, el mosso hiperventilado, a ver si tiene webs.
Jajajajaja

#6 oriol, Barcelona, 10/10/2019 - 14:50

Tejero va ser condemnat a 30 anys de presó. Per Trapero només en demanen 11, Espanya és encara més condescendent amb els colpistes separatistes que amb els reaccionaris espanyols.

#5 AnnaMollet, Mollet, 10/10/2019 - 13:49

Es bochornoso y detestable, una policía que violan la ley, y se ponen de parte de los separatistas que perpetraron un Golpe de Estado.

¿Policías? Por definición, los Mossos no son policías, ya que ni cumplen ni hacen cumplir la ley.

#4 Coque, El Centro de Tabarnia, 10/10/2019 - 11:56

¿Colocarles en una situación similar a la de Trapero? Similar no, idéntica

Además existiendo ya un precedente, la pena podría ser muy superior a los 11 años. Osea que se anden con ojo a la hora de hacer tonterías

#3 Didac, Barcelona, 10/10/2019 - 10:16

Tenen por dels Tribunals, pero l'any 2017 xulejaven posant-se al costat del ramat. Encara ara continuen exercint la petulància amb la ciutadania i publicitant missatges sectaris. No hi ha mes remei que disoldre aquest reducte infecte i que passi sota les ordres de l'Estat. Son un perill evident i s'ha demostrat amb el judici al Drapaire. Mà dura