Publicitat
Confidencial · 16 de Desembre de 2019. 00:22h.

No anaven a treure els presos?

Indignació de l'independentisme radical

No anaven a treure els presos?

Part dels dirigents empresonats (no apareixen Carme Forcadell ni Dolors Bassa)

L'independentisme radical considera que la situació dels dirigents independentistes empresonats és responsabilitat d'Esquerra, atès que la competència sobre el sistema penitenciari català està traspassada a la Generalitat, i la titular del Departament de Justícia és Ester Capella, una dirigent del partit que dirigeix Oriol Junqueras. En aquest sentit, consideren que Esquerra ha comès una traïció amb la negativa -ara per ara- de la adminisración penitenciària a qualificar aquests presos amb el tercer grau.

Fonts radicals argumenten que, quan s'exigia que els dirigents independentistes empresonats fossin traslladats a presons catalanes, es parlava fins i tot de la possibilitat que el Govern optés per enfrontar-se obertament a l'Estat alliberant els líders processats. I ara, afegeixen aquestes fonts, una administració que depèn d'un partit que diu ser independentista, com a Esquerra, els nega fins i tot el règim de semillibertat, la concessió del qual seria perfectament legal.

En la mateixa línia, consideren que Junts per Catalunya tampoc no ha estat a l'altura, atès que tot i que ha fet algunes crítiques sobre aquest episodi, la realitat és que està intentant acostar-se a Esquerra per aconseguir algun protagonisme a la negociació amb el PSOE sobre l'eventual investidura de Pedro Sánchez com a president del futur Govern espanyol. De fet, l'independentisme radical creu que els presos estan sent utilitzats com a moneda de canvi en aquestes negociacions.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Jaime de Andrade, El Pardo, 16/12/2019 - 15:43

jejejeje...qué jodíos.