Confidencial · 17 de Setembre de 2019. 00:15h.

No és llibertat d'expressió?

L'himne espanyol a Torra a la Diada

No és llibertat d'expressió?

Imatge de l'ofrena floral de Torra i el Govern durant la Diada, al monument de Rafael Casanova

Un dels grans mantres dels independentistes catalans és la llibertat d'expressió, un concepte que utilitzen per reclamar la seva immunitat quan són acusats de vulnerar la legalitat vigent amb molts dels seus plantejaments verbals. Tanmateix, quan el conflicte es produeix en sentit contrari, i són els independentistes els al·ludits per actuacions procedents de sectors contraris a l'independentisme, s'obliden de la llibertat d'expressió.

Així, l'independentisme organitza habitualment una gran xiulada a l'himne espanyol i al Rei, Felip VI, quan el Barça juga una final de la Copa de futbol a qualsevol estadi d'Espanya. I quan algun sector protesta, argumenten que es tracta d'un cas de simple exercici de la llibertat d'expressió. El mateix passa quan es cremen banderes espanyoles o d'altres símbols de l'Estat, o de fotografies del Rei.

Durant l'última commemoració de la Diada, un grup antiindependentista va fer sonar l'himne espanyol mentre el president Torra i una representació del Govern feia un homenatge davant de l'estàtua de Rafael Casanova. Però això no va ser un exercici de llibertat d'expressió, perquè els Mossos van aixecar una acta i van identificar dos supòsits responsables del fet, i els van comunicar que rebran una citació per un possible delicte de desordres públics. La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, va dir que va ser una "falta de sensibilitat i falta de respecte cap a d’altres sensibilitats", i que "estem celebrant la Diada nacional de Catalunya amb una ofrena a Rafael Casanova, i aquest acte incívic, com és intentar un boicot amb l'himne d'Espanya, ens sembla incívic i lamentable".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 17/09/2019 - 14:29

La eterna ley del embudo separatista. Todos sabemos que son unos totalitarios que intentan ir de guais. Normal, teniendo a Pujolone como Padrino de la patria, que recibió educación nazi. https://www.elmundo.es/cronica/2019/09/16/5d7b704f21efa0e56a8b4608.html

#2 botifler1914, Sinitaca, 17/09/2019 - 10:21

Lo de la libertad de expresión va por barrios, al menos en Catadisney

#1 Calvet , Sant Joan Despi , 17/09/2019 - 07:55

Bon día. Cataluña es como Turquía. No hay libertad de expresión.....

#1.1 La Mare Superiora, Palerm del Nord, 17/09/2019 - 15:43

Què diu de Turquia...aquí no tenim galans tan macos com els que surten a les telenovel.les d´allà. I que em perdoni el meu home...