Publicitat
Confidencial · 13 de Febrer de 2018. 00:18h.

No es parla d'independència

Només la CUP defensa la república

No es parla d'independència

Imatge d'una estelada

El nou ordre de prioritats del moviment independentista català després del contundent fracàs del procés sobiranista es reflecteix, entre d’altres qüestions, en el fet que actualment ja gairebé cap dirigent independentista no es refereix a la reivindicació de la independència de Catalunya durant les seves intervencions.

La república catalana és una altra de les expressions que gairebé han desaparegut de l'actual vocabulari independentista, encara que en aquest cas cal fer una excepció clara amb la CUP, els dirigents de la qual afirmen de manera reiterada que només donaran suport al nou Govern de la Generalitat si prepara i construeix les institucions de la república catalana.

Així mateix, el dret a decidir sembla que tampoc no és ja un dels eixos fonamentals del programa independentista, que en conseqüència també ha deixat de plantejar el dret a l'autodeterminació de Catalunya. Ara, tot indica que la reivindicació estrella de l'independentisme és la legitimitat (de Puigdemont, ara per ara).

Publicitat

0 Comentaris

Publicitat