Publicitat

L'independentisme no sap què fer

No hi ha direcció

Una imatge de l'última Diada

Mentre l'Estat no cedeix davant de les reivindicacions de l'independentisme català, tot i els gestos -gairebé simbòlics- del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, el moviment independentista està accentuant les seves fractures internes, la qual cosa ha fet inviable que tingui una direcció única que pugui marcar una estratègia concreta.

Així, el líder d'Esquerra, Oriol Junqueras, a la presó de Lledoners, ha assumit els antics plantejaments de Jordi Pujol quan presidia la Generalitat, enfrontant-se de aquesta manera de forma directa al radicalisme de Puigdemont, fugat de la justícia i resident a Bèlgica. El PDECat, de la seva banda, està trencat entre els afins a Puigdemont i els moderats, propers a les tesis de Junqueras.

Aquesta divisió del PDECat s'ha traslladat als grups parlamentaris del Parlament i del Congrés dels Diputats, el que ha augmentat la confusió. Finalment, l'Assemblea Nacional Catalana, recolzada per la CUP, no té poder institucional, una circumstància que li està fent perdre influència sobre la resta de formacions independentistes. La conclusió és que l'independentisme no té direcció.

Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 M, Sabadell, 14/09/2018 - 16:45

Lo único que saben hacer es marear la perdiz, y mientras tanto discutir si son galgos o podencos.