Confidencial · 30 de Maig de 2018. 00:00h.

No hi ha divisió de poders?

Gürtel desmenteix l'independentisme

No hi ha divisió de poders?

Imatge d'arxiu del president del Govern espanyol, Mariano Rajoy

Una de les bases teòriques de les campanyes de l'independentisme català per desgastar el sistema democràtic espanyol és la seva constant denúncia de la -al seu parer- dependència del poder judicial del poder executiu, una tesi que porta l'independentisme a negar que a Espanya hi hagi divisió de poders i a presentar com a un fet que les autoritats polítiques espanyoles manipulen i utilitzen la justícia contra els independentistes catalans.

A partir d'aquí, l'independentisme català ha construït una ficció que és l'eix de la seva versió de la situació actual: Catalunya seria una nació dominada per Espanya, sota l'aparença d'un sistema democràtic però que, de fet, fonamenta aquesta dominació en un poder judicial que actua totalment a les ordres del Govern de Madrid.

La realitat, però, ha desmuntat absolutament aquesta visió dels fets, ja que la recent sentència sobre el cas Gürtel és una clatellada judicial, política, social i d'imatge al conjunt del PP i dels seus màxims dirigents, inclosos els que avui oicupan alts llocs de l'Estat, com el mateix president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, a qui la sentència acusa de mentir durant la seva declaració davant dels jutges. Aquests són els tribunals manipulats i utlitzats pel Govern del PP?

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Júlia, Barcelona, 30/05/2018 - 08:26

Uno de los principales instrumentos propagandísticos de los independentistas,..ha sido, es y será la mentira y la manipulación. Se constata...diariamente.