Publicitat
Confidencial · 11 de Juliol de 2019. 00:10h.

No hi ha presos pel 155

Va ser una decisió dels jutges

No hi ha presos pel 155

Imatge de part de l'article 155 de la Constitució espanyola (foto: '3/24’)

Les divisions provocades a l'independentisme pels pactes municipals amb el PSC d'Esquerra i de Junts per Catalunya (JxC), han generat enfrontaments entre els dirigents d'aquests dos últims partits, amb acusacions de pactar amb els que denominen els carcellers del 155, referint-se de aquesta manera als socialistes catalans.

Al marge de la valoració política que pugui fer-se sobre aquests pactes, els dirigents de les formacions independentists catalanes semblen oblidar un fet evident, i estan falsejant la realitat, mitjançant la seva habitual estratègia de repetir una mentida per intentar que sigui percebuda pels ciutadans com a una veritat. Es tracta que, en contra del que estan dient, l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a la Generalitat de Catalunya el 27 d'octubre del 2017 no va ser la causa que diversos dirigents independentistes acabessin a la presó.

L'aplicació del 155 pel Govern de Mariano Rajoy, amb el suport del PSOE i de Ciutadans, no va provocar l'empresonament de ningú. Va ser el sistema judicial, és a dir, els jutges i fiscals, els que van actuar contra els que van considerar que s'havien comportat d'una manera delictiva, i aquesta acció judicial va tenir com a una de les seves conseqüències l'empresonament de diversos dirigents independentistes. Però l'actuació de la justícia -a la instància judicial corresponent- s'hauria produït amb o sense l'aplicació de l'article 155. És a dir, Miquel Iceta no va empresonar ningú.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat