Publicitat

Puigdemont, davant d'una nova euroordre

No ho té tan clar

L'expresident Puigdemont en una imatge d'arxiu

La situació de Puigdemont a Bèlgica, si decideix esperar la sentència del judici pels fets d'octubre del 2017 en aquest país, no és tan segura judicialment com s'està dient en el cas que, com sembla probable, el Tribunal Suprem espanyol engegui de nou la seva euroordre d'extradició. El risc deriva del fet que els jutges de Bèlgica en cap moment no s'han pronunciat sobre el fons de les peticions de les euroordres de la justícia espanyola, segons fonts judicials.

Només l'Audiència Territorial de l'Estat alemany de Schleswig-Holstein va rebutjar l'acusació de rebel·lió contra Puigdemont, però en el cas de la justícia belga no es va acceptar la petició contra els exconsellers fugats Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig per una qüestió de forma; es va al·legar que el magistrat Pablo Llarena havia d'haver renovat la ordre inicial de detenció que va dictar la primera instructora del cas, la jutgessa de l'Audiència Nacional -ara al Suprem- Carmen Lamela, i no ho va fer. I en el cas de Clara Ponsatí, un jutjat d'Edimburg li va aixecar les acusacions quan Llarena va retirar totes les euroordres.

Per tant, si com sembla probable el Suprem torna a dictar les euroordres adaptant-les a la sentència del judici, la justícia belga haurà de pronunciar-se si Puigdemont segueix llavors a Bèlgica. Encara que l'expresident està protegit en aquest país per les xarxes de contactes i influències dels lobbies ultranacionalistes flamencs, algunes fonts independentistes catalanes s'han referit darrerament a la possibilitat que Puigdemont, conscient del risc que pot córrer a Bèlgica si es reactiva la seva euroordre mentre ell segueixi a Waterloo, estigui analitzant amb els seus assessors jurídics l'opció de canviar de país.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#3 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 17/09/2019 - 14:17

Se rumorea que ya está preparando su fuga a Oriente Medio, posiblemente a la dictadura qatarí, patrocinadora del Barça, así todo queda en casa.

#3.1 Apostol, Barcelona, 17/09/2019 - 17:33

Cuanto más lejos mejor. ¿Se llevará a Comín con él ? porque este en un país árabe no creo que tenga mucho futuro.

#3.2 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 17/09/2019 - 22:26

Al contrario, el Comín allí se nos convierte al islam y se monta un harén. En ese caso estoy convencido que las cupijas se callarían como putas.

#2 botifler1914, Waterfool, 17/09/2019 - 13:33

Lo bien que se lo va a pasar en el Yemen.

#1 a por Puchi, Barcelona, 17/09/2019 - 09:02

Tarde o temprano te pillaremos pájaro. Te vamos a quitar esa sonrisita de golpe.