Publicitat
Confidencial · 17 de Juliol de 2017. 00:17h.

"No n'hi ha prou amb 52%-48%"

Garton Ash: "El referèndum pot dividir més"

"No n'hi ha prou amb 52%-48%"

Imatge de Timothy Garton Ash en l'entrevista del diari 'El País' (foto: Albert Garcia)

El professor de la Universitat d'Oxford i analista de política internacional Timothy Garton Ash, es mostra crític amb diversos aspectes del referèndum que pretén convocar l'independentisme català el proper 1 d'octubre i, durant una entrevista que ha publicat el diari El País, rebutja especialment l'argument que n'hi ha prou amb la meitat més un dels vots per guanyar.

Garton Ash es refereix a la consulta que va aprovar el Brexit a Gran Bretanya, i a "les condicions" d'un referèndum com el que es vol fer a Catalunya, i es pregunta: "Hauríem de tenir un percentatge més elevat per validar el resultat guanyador? El 60%?". I afegeix: "Si has d'assumir un canvi molt gran, sigui abandonar la UE o la independència de Catalunya, et cal un consens nacional molt gran".

També diu que “no n'hi ha prou amb una majoria del 52% enfront del 48%. L'efecte d'un referèndum pot ser que no solucioni res i que deixi un país més dividit del que estava abans. Penso en això estant aquí a Catalunya. I si el referèndum els deixa més dividits que abans?".

4 Comentaris

Publicitat
#4 Alwix, Barcelona, 17/07/2017 - 15:33

Mira que espabilat. Si la meitat més un no val als indepes tampoc val als depes.

#3 José María, Sevilla, 17/07/2017 - 12:15

Eso lo entiende hasta el que asó la manteca. Se debería exigir más del doble de síes que de noes habiendo participado más de 2/3 del censo.

#2 PQG , Península Ibérica , 17/07/2017 - 09:36

No ve que no se pueden permitir cosas como porcentajes de apoyo alto o una participación de más de la mitad del censo? Váyase con su sentido común a otra parte en el independentismo no tiene cabida!!

#1 Pepón, Bcn, 17/07/2017 - 09:32

Lo que dice este hombre es lo que deberían estar diciendo todos los que tengan un mínimo de sentido común. Es tan obvio que da vergüenza ver a los que venden el referéndum como la solución al problema.