Publicitat
Confidencial · 3 de Juny de 2019. 00:18h.

No podran ser eurodiputats

Puigdemont, Junqueras i Comín

No podran ser eurodiputats

Puigdemont, Junqueras i Comín, al Parlament

Els dirigents independentistes han començat ja, com estava previst, una nova representació teatral, que en aquest cas està a més envoltada d'una gran dosi de victimisme nacionalista. Es tracta de la reivindicació que Carles Puigdemont i Toni Comín, elegits diputats del Parlament Europeu, puguin exercir efectivament aquesta funció. L'afer afecta també, encara que en menor grau, Oriol Junqueras.

Puigdemont i Comín no podran ser diputats del Parlament Europeu perquè no viatjaran a Madrid per complir la tramitació que els permeti recollir l'acta mitjançant la qual l'Estat espanyol certifica que, efectivament, han estat elegits diputats. I no vindran perquè serien immediatament detinguts per les forces de seguretat, ja que es troben a Bèlgica fugits de la justícia espanyola.

El cas de Junqueras és diferent, perquè segurament el tribunal que el jutja per la seva participació als fets de la tardor del 2017 sí que li permetrà realitzar els tràmits que calguin perquè quedi legalment acreditada la seva condició de diputat del Parlament Europeu. Tanmateix, és molt probable que no pugui exercir la seva funció com a diputat, perquè difícilment serà autoritzat a viatjar a l'estranger.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat