Publicitat
Confidencial · 28 de Febrer de 2020. 00:25h.

No s'adonen que han perdut

Volen negociar com a guanyadors

No s'adonen que han perdut

Estelades durant una manifestació independentista

El gran problema dels membres de la delegació catalana a la mesa de diàleg amb l'administració espanyola, és que estan intentant negociar partint d'una posició de guanyadors. En el marc d'aquesta lògica, com ells han guanyat, els representants de l'Estat haurien de rendir-se i acceptar les exigències dels guanyadors. Per això actuen amb els aires de superioritat dels qui estan a una posició de força.  

El problema és que ni han guanyat ni estan a una posició de força. A l'octubre del 2017 el projecte independentista va fracassar totalment i es va enfonsar, per haver confiat en la ficció que l'Estat era molt feble i incapaç de frenar l’independentisme català. La ficció va durar menys de 24 hores, i després alguns dirigents independentistes van ser detinguts i jutjats i uns altres van fugir a l'estranger.

Malgrat tot això, ara mantenen una altra ficció: han guanyat, i l'Estat ha de cedir. En qualsevol cas, cal tenir en compte que aquest plantejament és sostingut amb molt poca convicció per Esquerra, mentre que el mantenen amb fermesa els representants de Junts per Catalunya, Torra i Puigdemont. Aquesta vegada, la ficció tampoc no pot durar molt de temps.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#5 Bon cop de falç (quina por) , Bcn, 01/03/2020 - 21:41

Un poble que celebra la seva derrota, amb un himne violent i racista, es un poble mort.

#4 El Sifoner, Castelló, 28/02/2020 - 19:00

(..No asumen que han perdido..) ¿ como lo van a asumir? les va en ello su forma de ganarse la vida, su futuro y tal vez algún otro problema de seguridad, pues de asumirlo y reconocerlo, estaríamos hablando de la palabra maldita "BOTIFLER" y eso es insoportable.

#3 jfuertesf, Barcelona, 28/02/2020 - 17:53

Jo no sé si han guanyat o no. El que sé és que s'ha anunciat que una de les coses que el Govern central habia sug·gerit, que era treure de la presó en Junqueras, de moment ja està quasi feta. I és normal: el PSOE no aprovarà mai pressupostos si ERC no vota a favor o s'absté. Son faves comptades.

#2 Onofre de Dip, Barcelona, 28/02/2020 - 16:28

De una gente que cuenta sus derrotas como victorias no puede esperarse otra cosa.

#1 no soy nadie, barcelona, 28/02/2020 - 11:47

Un prepotente y un chulo, SIEMPRE, y bajo cualquier circustancia, o casi todas; es eso, UN PREPOTENTE Y UN CHULO

#1.1 Veciana, Barcelona, 28/02/2020 - 16:02

Lo es hasta que el que no es chulo se cansa.

#1.2 Yo mismo, Bcn, 01/03/2020 - 21:39

Ya pueden ser chulos, que uno no lo es porque puede sino porque se le deja. Si se le ningunea o se le bajan los humos, la chulería acaba. Vayan a chulear a sus madres.