Publicitat
Confidencial · 17 de Desembre de 2018. 00:30h.

No se'n refia de Junqueras

Sánchez no oblida Sàenz de Santamaria

No se'n refia de Junqueras

El líder d'Esquerra, Oriol Junqueras, en una imatge d'arxiu

El Govern de l'Estat i el seu president, Pedro Sánchez, saben que Oriol Junqueras i Esquerra són fonamentals per buscar sortides raonables per al conflicte català, atès que aquest partit ha impulsat un gir estratègic i, encara que segueixen sent independentistes, ara argumenten que la via per arribar a la independència de Catalunya s'ha d’engegar mitjançant el diàleg i la negociació amb l'Estat.

Tanmateix, segons expliquen fonts del PSOE, Sánchez i el seu equip tenen molt en compte l'experiència de la vicepresidenta de l'anterior Govern del PP, Soraya Sáenz de Santamaría, que va confiar totalment en Junqueras per negociar eventuals alternatives per al conflicte, i després el líder d' Esquerra va ser un dels principals impulsors de l'intent de fer efectiva la independència de Catalunya.

Per aquesta raó, diuen les mateixes fonts, Sánchez no se’n refia de Junqueras, i encara que reconeix que, molt probablement el futur de Catalunya depèn d'Esquerra, que està destinada, potser, a jugar el mateix paper que durant una altra fase va jugar CiU, sap que la lleialtat d'aquest partit i del seu màxim líder, dins del marc d’uns eventuals contactes amb l'administració de l'Estat, és molt qüestionable.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 M. Pilar, Barcelona, 17/12/2018 - 17:58

I fa molt bé de no refiar-se'n! No s'ha de dir que només ERC pot jugar el paper central a Catalunya per treure-la de l'embolic en que l'ha ficat. Es que no existeix un partit que es diu PSC, en el qual es pot confiar i està jugant un paper central sense els extremismes de Puigdemont-Torra / Arrimadas -Casado?

#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 17/12/2018 - 01:13

"fonts del PSOE, Sánchez i el seu equip tenen molt en compte l'experiència de la vicepresidenta de l'anterior Govern del PP, Soraya Sáenz de Santamaría" ¿Pero no decíais que el PP no dialogaba? Esto es reconocer que sí. O sea, que, una vez más, habéis engañado a la gente. Sabéis que Ciniqueras no era ni es de fiar.